Sestavine:
- 250 g skute
- 2 jajci
- nekaj kapljic pomarančne arome (ali nastrgana pomarančna lupinica)
- 3 žlice orehovega olja (lahko tudi drugo olje)
- 1 dl vode
- 50 g kakava
- 40 g moke
- 90 g rjavega sladkorja
- temna čokolada
- kandirana pomarančna lupinica
Priprava:
- Pekač namastimo z maslom ter ga po dnu in obodu obložimo s peki papirjem.
- V prvi posodi ročno z metlico zmešamo skuto, jajci, pomarančno aromo in olje. Primešamo še vodo.
- V drugi posodi zmešamo kakav, moko in rjavi sladkor. Dodamo k mokrim sestavinam in dobro premešamo.
- Vlijemo v pekač in po vrhu posujemo z grobo sesekljano čokolado in kandirano pomarančo. Pečemo pri 175 stopinjah približno 35 minut.
- Pečeno ohladimo in narežemo. Postrežemo s stepeno sladko smetano.
Namig: Po torti lahko posujemo tudi nasekljane oreščke.