V nedeljo pečemo: Čokoladna skutna torta

Za današnji poobedek vam priporočamo tole nežno in lahko čokoladno tortico. Zraven lahko priložimo žlico sladke stepene smetane.

Objavljeno
11. december 2015 10.13
Ana Bulat
Ana Bulat
Pripravimo pekač premera 19 cm. Če uporabimo večjega, sestavine podvojimo, potrojimo in po potrebi peko malce podaljšamo.

Sestavine:
  • 250 g skute
  • 2 jajci
  • nekaj kapljic pomarančne arome (ali nastrgana pomarančna lupinica)
  • 3 žlice orehovega olja (lahko tudi drugo olje)
  • 1 dl vode
  • 50 g kakava
  • 40 g moke
  • 90 g rjavega sladkorja
  • temna čokolada
  • kandirana pomarančna lupinica


Priprava:

  1. Pekač namastimo z maslom ter ga po dnu in obodu obložimo s peki papirjem.
  2. V prvi posodi ročno z metlico zmešamo skuto, jajci, pomarančno aromo in olje. Primešamo še vodo.
  3. V drugi posodi zmešamo kakav, moko in rjavi sladkor. Dodamo k mokrim sestavinam in dobro premešamo.
  4. Vlijemo v pekač in po vrhu posujemo z grobo sesekljano čokolado in kandirano pomarančo. Pečemo pri 175 stopinjah približno 35 minut.
  5. Pečeno ohladimo in narežemo. Postrežemo s stepeno sladko smetano.


Namig: Po torti lahko posujemo tudi nasekljane oreščke.