V nedeljo pečemo: Kakavov kruh z makom

V Odprti kuhinji tokrat ponujamo nekaj za ljubitelje maka. Odlično se obnese tudi namesto kruha z dobro domačo marmelado.

Objavljeno
22. januar 2016 11.35
Ana Bulat
Ana Bulat
Sestavine:
  • 60-70 g mletega maka
  • 120 g bele moke
  • 60 g fino mletih mandljev
  • žlička pecilnega praška
  • 20 g kakava v prahu
  • 2 jajci
  • 80 g sladkorja
  • 1 dl olja
  • 1 dl kokosovo-riževega mleka (lahko navadno)
  • žlica ruma
  • temna čokolada (koščki)

Priprava:

  1. V prvi posodi zmešamo mak, moko, mandlje, pecilni prašek in kakav.
  2. Jajci in sladkor penasto stepemo. Prilijemo olje, mleko in rum. Vmešamo vse suhe sestavine.
  3. Vlijemo v pekač, po vrhu pa izdatno posujemo s koščki čokolade ali mletimi mandlji. Pečemo na 175 stopinjah, približno 40-45 minut.
  4. Postrežemo toplo ali hladno z dodatkom sladke smetane in svežega sadja.


Namig: Po želji lahko v testo dodamo tudi koščke čokolade ali v rum namočene rozine.