V nedeljo pečemo: Korenčkovi piškoti z medom

Piškotki s priokusom medu in začimb, idealni za hiter zajtrk ali za na pot. Naredili jih boste približno dvanajst.

Objavljeno
31. december 2015 11.30
Ana Bulat
Ana Bulat

Sestavine:

  • 100 g moke 
(50 g pirine, 50 g navadne bele)
  • 80 g mehkih ovsenih kosmičev
  • žlička pecilnega praška
  • pol žličke sode bikarbone
  • pol žličke začimb za medenjake
  • jajce
  • 2 žlici medu
  • žlica kokosovega sladkorja 
(ali rjavega)
  • 40 g masla (stopljenega)
  • 70 g na drobno naribanega korenja
  • 2 pesti rozin (nasekljanih)


Priprava:

  1. V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, kosmiče, pecilni prašek, sodo bikarbono in začimbe.
  2. V drugi posodi razžvrkljamo jajce, dodamo med, kokosov sladkor in maslo. Dobro premešamo. Jajčni zmesi nato dodamo vse suhe sestavine, korenje in rozine. Pustimo stati dobrih 15 minut, da se kosmiči malce zmehčajo.
  3. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  4. Z žličko nadevamo testo na pekač, obložen s peki papirjem (lahko si pomagamo z žlico za sladoled), malce oblikujemo in pečemo 12-15 minut oz. do zlato rjave barve.
  5. Namig: Rozine lahko prej namočimo v topli vodi, soku, rumu, namesto začimb za medenjake pa lahko uporabimo samo cimet, mlete klinčke, vaniljo ...