V nedeljo pečemo: Kremne rezine

Le kdo se lahko upre sočnim in dišečim kockam s kremnim sirom?

Objavljeno
27. december 2014 23.52
Ana Bulat
Ana Bulat

Zlepo dekoracijo bodo ravno pravšnje za novoletno praznovanje.

Podlaga:
70 g ameriških orehov (pekanov)
180 g piškotov speculaas
žlica moke
60–70 g masla (stopljenega)


Nadev:
210 g kremnega sira philadelphia
110 g sladkorja
žlička vanilje v prahu
40 g kisle smetane
2 jajci
1,5 dl sladke smetane

Priprava
:
Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija.
Za podlago damo v mešalnik pekane, piškote in moko. Dobro zmeljemo. Dodamo še stopljeno maslo in spet dobro premešamo. »Testo« pretresemo v pekač
(10 x 29 cm) in podlago dobro pritisnemo ob dno. Pečemo 10 minut in vzamemo iz pečice.
Za nadev z ročnim mešalnikom gladko zmešamo kremni sir, sladkor, vaniljo in kislo smetano. Z metlico ročno vmešamo še jajci, premešamo in nadev vlijemo na pripravljeno podlago. Pečemo na 160–170 stopinjah približno 40 minut.
Pečeno ohladimo, narežemo na kocke in okrasimo s stepeno sladko smetano.

Opomba: Vse sestavine za nadev naj bodo ogrete na sobno temperaturo.