V nedeljo pečemo: Krhki kruhki z rozinami in vaniljo

Ko zmanjka navadnega kruha, 
so tile kruhki prava rešitev. 
Ker so masleni, so najboljši res sveži.

Sun, 06.03.2016, 15:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 500 g moke (400 g bele in 100 g pirine polnozrnate)
  • 130 g hladnega masla, 2 dl mleka, 100 g rozin
  • 2 žlički pecilnega praška, ½ žličke vanilje v prahu
  • žlica sladkorja v prahu, mandlji za posip


Priprava:

  1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
  2. Rozine grobo nasekljamo, jih prelijemo z vročo vodo in pustimo stati dobrih 10-15 minut.
  3. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in vaniljo. Dodamo na koščke narezano maslo in ga na hitro vgnetemo v moko.
  4. Dodamo dobro odcejene rozine in premešamo.
  5. Prilijemo mleko in pregnetemo. Po potrebi dodamo žlico moke ali žlico mleka.
  6. Testa ne obdelujemo preveč, ravno toliko, da se sestavine lepo povežejo. Položimo ga na peki papir, ga pritisnemo ob podlago ali razvaljamo približno 2 cm visoko.
  7. Z modelčkom za piškote izrežemo kroge in jih zlagamo na peki papir.
  8. Kruhke malce premažemo z mlekom in posujemo z mandlji. Pečemo pri 200 stopinjah 27-30 minut.

Namig: Ponudimo sveže, še malo tople, z maslom, marmelado ali drugim namazom.

Prijavi sovražni govor