- 500 g moke (400 g bele in 100 g pirine polnozrnate)
- 130 g hladnega masla, 2 dl mleka, 100 g rozin
- 2 žlički pecilnega praška, ½ žličke vanilje v prahu
- žlica sladkorja v prahu, mandlji za posip
Priprava:
- Pečico vključimo na 200 stopinj.
- Rozine grobo nasekljamo, jih prelijemo z vročo vodo in pustimo stati dobrih 10-15 minut.
- V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor v prahu in vaniljo. Dodamo na koščke narezano maslo in ga na hitro vgnetemo v moko.
- Dodamo dobro odcejene rozine in premešamo.
- Prilijemo mleko in pregnetemo. Po potrebi dodamo žlico moke ali žlico mleka.
- Testa ne obdelujemo preveč, ravno toliko, da se sestavine lepo povežejo. Položimo ga na peki papir, ga pritisnemo ob podlago ali razvaljamo približno 2 cm visoko.
- Z modelčkom za piškote izrežemo kroge in jih zlagamo na peki papir.
- Kruhke malce premažemo z mlekom in posujemo z mandlji. Pečemo pri 200 stopinjah 27-30 minut.
Namig: Ponudimo sveže, še malo tople, z maslom, marmelado ali drugim namazom.