V nedeljo pečemo: Malinov mousse

Lahka in puhasta, fino kremasta sladica z manj dodanega sladkorja. Tudi za ljubitelje bolj kislih okusov.

Objavljeno
08. januar 2016 10.57
Ana Bulat
Ana Bulat

Sestavine:

  • 250 g zmrznjenih malin
  • žlica sladkorja
  • pol žličke vanilje
  • 3 lističi želatine
  • 2 dl sladke smetane


Priprava:

  1. Maline odmrznemo, pretlačimo, jih stresemo v kozico in na šibkem ognju razpustimo. Dodamo še žlico sladkorja in vaniljo. Zmes naj bo topla.
  2. Želatino dobrih 10 minut namakamo v hladni vodi, jo ožemo in denemo k topli malinovi zmesi. Premešamo in ohladimo.
  3. Sladko smetano stepemo (pazimo, da je ne stepemo preveč) in ji počasi dodamo ohlajeno malinovo zmes. Premešamo in nadevamo v kozarčke. V hladilniku hladimo vsaj tri ure, lahko tudi čez noč.


Navedene sestavine zadoščajo za štiri kozarčke.