V nedeljo pečemo: Maslene rezine z ananasom in čokolado

Zelo maslene, sočne, pa vendar preproste rezine za slajšo nedeljo. Pripravite pekač velikosti 28 x 10 cm.

Objavljeno
20. november 2015 13.52
Ana Bulat
Ana Bulat
Sestavine:
  • 70 g ananasa (kandiranega)
  • 70 g temne čokolade (koščki)
  • 50 g mandljev
  • 100 g masla (sobne temperature)
  • 60 g sladkorja
  • ½ žličke vanilje v prahu
  • jajce
  • 2 žlici olja
  • 3 žlice jogurta
  • 150 g moke (100 g bele, 50 g pirine)
  • ½ žličke sode bikarbone


Priprava:

  1. Pekač namastimo in po dnu obložimo s peki papirjem. Pečico vključimo na 180 stopinj.
  2. Kandirani ananas in čokolado nasekljamo na manjše koščke. Grobo sesekljamo tudi mandlje.
  3. Maslo, sladkor in vaniljo penasto stepemo. 
  4. Dodamo jajce, olje in jogurt. Spet premešamo.
  5. Počasi dodamo moko s sodo bikarbono.
  6. Na koncu vmešamo še kandirani ananas, čokolado in mandlje.
  7. Gosto testo nadevamo v pekač, poravnamo in pečemo približno pol ure (z zobotrebcem preverimo, ali je pečeno).
  8. Ohladimo, narežemo in postrežemo.


Pa dober tek!