V nedeljo pečemo: Narastek z jabolki

Preprost in dišeč desert, 
ki je primeren tudi za zajtrk. Jabolkom lahko namesto vanilje dodamo poljubne začimbe.

Sun, 17.01.2016, 15:00
Že veste, kje boste danes jedli? Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 4 večja jabolka
  • 2-3 žlice rjavega sladkorja
  • pol žličke vanilje v prahu
  • žlica kokosovega masla
  • 220 g albuminske skute
  • 2 dl sladke smetane, 2 jajci


Priprava:

  1. Jabolka olupimo, narežemo na manjše koščke, primešamo sladkor in vaniljo.
  2. V ponvici segrejemo kokosovo maslo in jabolka dobro podušimo (da izpari vsa tekočina).
  3. Nadevamo jih na dno pomaščenih posodic.
  4. Pečico vključimo na 175-180 stopinj.
  5. Posebej dobro zmešamo albuminsko (sirarsko) skuto, sladko smetano in jajci. Zmes enakomerno porazdelimo v posodice. Povrhu posujemo nalistane mandlje in pečemo približno 20-25 minut oz. do zlato rjave barve.
  6. Ponudimo toplo.

Prijavi sovražni govor