V nedeljo pečemo: Rezine z makom, marelicami in orehi

Preproste marelične rezine bodo teknile predvsem ljubiteljem maka.

Objavljeno
10. julij 2015 13.00
Ana Bulat
Ana Bulat

Zraven se odlično poda tudi kepica vaniljevega sladoleda. Sestavin je za pekač velikosti približno 17 krat 18 centimetrov.

Sestavine:
100 g moke
50 g mletega maka
70 g mletih orehov
1 žlička pecilnega praška
2 manjši jajci
70 g sladkorja
vaniljev sladkor
6 žlic olja
0,5 dl mleka
4–5 marelic
žlička sladkorja
med, sladka smetana


Priprava:
Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija. Pekač namastimo in prekrijemo s peki papirjem. Pri straneh naj peki papir gleda čez rob pekača. Marelice narežemo na osminke.
Moko zmešamo skupaj z makom, orehi in pecilnim praškom.
Jajci, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepemo. Dodamo olje in mleko. Počasi dodajamo suhe sestavine (moko z dodatki).
Vlijemo v pekač, enakomerno razporedimo in po vrhu obložimo z marelicami. Posujemo s sladkorjem in pečemo od 25 do 30 minut. Ohladimo, narežemo na rezine, po želji prelijemo z medom in postrežemo s sladko smetano.