V nedeljo pečemo: Ribezov kolač

Poletni kolač sladko-kislih okusov.

Objavljeno
07. avgust 2015 12.00
Ana Bulat
Ana Bulat

Prileže se tudi s hladno stepeno sladko smetano ali grškim jogurtom. Za pekač velikosti 10 x 29 cm.

Sestavine:
100 g sladkorja
2 jajci
0,5 dl olja
120 g moke
žlička in pol pecilnega praška
Nadev:
200 g kremnega sira
jajce
2 žlici sladkorja
2 žlici pšeničnega zdroba
80 g ribeza
drobtine za posipanje pekača


Priprava:
Pečico segrejemo na 175–180 stopinj Celzija.
Pekač namastimo in posujemo z drobtinami.
Sladkor in jajci penasto stepemo. Prilijemo olje, zmešamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom. Testo vlijemo v pripravljen pekač.
Posebej zmešamo kremni sir, jajce, sladkor in pšenični zdrob. Nadevamo na testo v pekaču. Posujemo z ribezom in z daljšo žlico (ki jo potisnemo do dna pekača) delamo kroge. Tako se sirova zmes lepo razporedi.
Pečemo 40–45 minut.