V Odprti kuhinji napovedujemo

Pravkar je prišla iz tiskarne in čaka, da pride v vaše roke, da jo pregledate, preberete in jo z nasmehom zaprete.

A. S. H.
sob, 27.02.2016, 12:00

V nedeljski številki Odprte kuhinje, kulinarične priloge Nedela, pišemo o novem podvigu, novih popotovanjih po Sloveniji, ko bomo z vrhunskimi mojstri odkrivali in obujali lokalne sestavine, ki so šle (skoraj) v pozabo. Prvič jih je obudil in nam jih predstavil Uroš Štefelin, chef Vile Podvin. Izbral si je hruške tepke, koruzo trdinko in gorenjski želodček. Vse tri sestavine je na novo predstavil v modernih različicah nekdanjih receptov.

Prav tako so na tekmovanju Otroška kuharija, Kuhnapato, naredili osnovnošolci gorenjske regije. Predstavili so lokalne, avtohtone jedi in jih predrugačili v moderno različico. Nastale so odlične mojstrovine in dve skupini tako nadaljujeta pot v finalu.

Bili smo tudi v domu Mance Pavli, vrhunske plesalke in koreografijne modernega orientalskega plesa. Povprašali smo jo, brez česa ne more v svoji kuhinji. Glede na to, da lahko skoraj do potanskosti obvladuje vsako mišico svojega telesa, bo tudi vpogled v njen način prehranjevanja zanimiv in vreden vašega branja.

Jagababa Saša se je že pomalem potopila v spomladansko kuho, prav tako Mirjam Grilc, ki v kuhinjo počasi spušča barve - pa naj bodo iz cvetlic ali iz lokalne zelenjave. Barve so tukaj, prinesimo si jih tudi v skodelice in na krožnike, pravita obe.

In še več odličnega kuharskega branja dobite v Odprti kuhinji!

 

 

Prijavi sovražni govor