V Odprti kuhinji napovedujemo

Velikonočna številka Odprte kuhinje je še posebej praznična. Čudovite fotografije in drugačni recepti za gurmanske užitke tega časa.

A. S. H.
sob, 19.03.2016, 12:00

V jutrišnji številki Odprte kuhinje, ki jo dobite skupaj z Nedelom, preberite nekaj zanimivih receptov, kako zunaj meja naše državice na krožniku praznujejo velikonočne praznike. Sprehodili smo se do Poljske, Ukrajine, pa Velike Britanije, Grčije in še kam. Zanimivi recepti, marsikdaj tudi bolj poenostavljeni kot naši. O teh pa lahko preberete tudi v Otroški kuhariji, ki spretno krmari po slovenskih regijah, izbira recepte naših babic in osnovnošolce spodbuja, da jih predelujejo po svoje, na sodoben in moderen način. Česa vsega se ne spomnejo! Vse čestitke prav vsem tekmovalcem, še posebej pa seveda zmagovalcem, ki se bodo na koncu pomerili v velikem finalu.

Bili smo tudi na obisku pri Tjaši in Blažu, ki kuhata, plešeta in sta največja zaveznika. Tudi pri bloganju na spletki midvakuhava.si. Za nas sta pripravila čudovito pehtranovo torto, namesto potice, pa inovativna krompirjeva gnezdeca in še kaj. Njuna zgodba pa je tudi navdihujoča. Pišemo tudi o barvanju pirhov, kako najprimerneje skuhati trdo kuhana jajca, katere barve uporabiti, če želimo naravno preobleko naših pirhov in še in še.

Danes vas vabimo tudi v Celje, na Celjski sejem, kjer se prav zdajle odvija 1. Festival rib in vina in, kjer smo z BIC Ljubljana kot gosti prisotni tudi mi. Na naši stojnici bomo pripravljali recepte prejšnjih zmagovalnih v našem natečaju Naša sestavina - Vaš recept. Se vidimo!

Prijavi sovražni govor