V Odprti kuhinji napovedujemo

Izbrali smo najboljše recepte s svinjino, ki ste nam jih poslali. In jih tudi preizkusili. Kateri zažiga, preberite v nedeljo V Odprti kuhinji.

A. S. H.
sob, 09.01.2016, 12:00

Poleg slastnih jedi s svinjino, za katere ste nam, v sklopu natečaja Naša sestavina - vaš recept, v decembru pridno pošiljali svoje najljubše recepte, imamo v nedeljski Odprti kuhinji pokazati tudi recepte z najrazličnejšo zelenjavo. Tedenski jedilnik Mojce Koman je, z izjemo enega dne, osvežilni in zelenjavni. Če vam po praznikih takšne jedi še posebej ustrezajo, vam ponujamo tudi provansalsko juhico, ki jo Jure Apih skuha v spomin na dvometraškega osemdesetletnika z rokami kot lopatami, ki je imel svoje čase gostilnico v Cannesu. Kakšna zgodba stoji za njim, preberite v Odprti kuhinji.

Odpeljali smo se v eno od vasi pri Štanjelu, kjer nas je, poleg sončnih žarkov, prijetno grela tudi energija v domu Damjane Golavšek. Za nas je odprla vrata svoje kuhinje in nam povedala, da ne more brez burje in petja. V kuhinji pa je izbrala tistih pet stvari, brez katerih bi bila za domačim pultom prav nesrečna.

Vsem sladkosnedom pa v Odprti kuhinji ponujamo recepte za torte, sladice in ostale pregrešne dobrote, ki imajo manj sladkorja, nekatere med njimi so celo popolnoma brez rafiniranega. S čim ga nadomestiti, preberite v nedeljo, v vaši najljubši kulinarični prilogi.

Prijavi sovražni govor