5 predmetov

5 predmetov Klavdije Jarc

ned, 27.03.2016, 10:00

Klavdija Jarc je industrijska oblikovalka, avtorica očarljivega pohištvenega kosa z nagajivim imenom Stolžek in blagovne znamke Woodieful.

Drži se načela trajnostnega oblikovanja, kar pomeni, da izdelki dolgo trajajo. Enake filozofije se drži v domačem okolju, zato le redko kupi nov izdelek, če ji stari še dobro služi. Novo aktovko, v kateri prenaša prenosni računalnik, si je kupila šele po tem, ko stare ni več mogla uporabljati. Nova je iz plute, trpežnega in nepremočljivega materiala portugalske znamke Corkor. Znamka je znana po kvaliteti modnih dodatkov iz plute. S svojimi izdelki želijo ponuditi eko alternativo usnju in naravne materiale približati ljudem.

Keramični lonček oziroma pivski kozarec drži sedem decilitrov. Vanj si Klavdija natoči vodo ali kakšno drugo brezalkoholno pijačo, ki ji dela družbo med delom. Je spomin na njeno prvo samostojno potovanje v Prago, nanj pa je tako navezana, da ga je vzela s seboj tudi na študentsko izmenjavo v Španijo.

Zase pravi, da ničesar ne obdrži v glavi, zato si mora vse, kar je pomembnega, zapisati. To nalogo opravlja rokovnik in vsako leto posveti precej časa temu, da izbere takšnega, ki ji je všeč. Lani je odkrila avstralsko blagovno znamko Mi Goals in ji ostala zvesta tudi letos. Rokovnik, ki ga nosi v torbici, je oblikoval ustanovitelj znamke Adam Jelic.

V izbor je uvrstila tudi svoj pametni telefon, brez katerega si moderni človek ne predstavlja več življenja. Potrebuje ga za fotografiranje in komuniciranje z virtualnim svetom, v katerem so tudi njene stranke, ki pričakujejo hiter odziv.

Zbirka nalepk (logotipov) banan je konjiček, ki ga imata skupaj s fantom, on je začel nalepke zbirati že v osnovni šoli. Zdaj jih zbirata skupaj, imata že več kot 50 različnih nalepk. Vedno kadar kam potujeta, kupita banane, čeprav jih Klavdija v resnici sploh ne mara.

Prijavi sovražni govor