V živo: Kreativno jutro z Miho Šaleharjem

Projekt širjenja dobrih idej spremljamo tudi na spletnem Delu. Voditelja radijskih oddaj spremljajte od 9.30.
Objavljeno
20. januar 2016 14.53
Creative mornings Ljubljana
Creative mornings Ljubljana

V prvem letošnjem kreativnem jutru bo predaval Miha Šalehar, poklicni nebulotik na začasnem delu na Valu 202. Radioaktiven je v oddaji Toplovod, kjer z njim odkrivamo toplo vodo, je hišnik Latrine in razlog več, da se vsakič znova veselimo petkov.

Radi ga beremo v novem digitalnem mediju FokusPokus, kjer kot dežurni nergač in vsesplošni pametnjakovič razmišlja o udobju srednjega razreda, levih in desnih aktivistih, stereotipih in stereobejbah, presežkih slovenske glasbene scene, internetni greznici in še čem.

Poleg tega, da ne zna igrati kitare, v prostem času rad poprime še za motorno žago, balanco downhill kolesa in trial motorja. Njegov življenjski moto pa poleg motokrosa ostaja: Čim manj v dolino.

Izvedeli boste, kako resno se loteva vsega, kar v življenju počne, in do kakšne mere so mašila v etru odmerjena, ali notranji pir resnično obstaja, kdo ali kaj je Macura, kako izbira sogovornike za svoje oddaje in kaj je res slovenska popularna glasba.

***

Kaj sploh so kreativna jutra?

Gre za projekt širjenja dobrih idej pro bono, ki se je začel pred leti v New Yorku in se razširil v skoraj sto mest po vsem svetu. Tudi v Ljubljano. Gre za to, da se ljudje, željni novih spoznanj in zanimivih izkušenj, enkrat na mesec srečajo ob zajtrku in prisluhnejo zgodbi. Osebni izkušnji. Nori ideji najbolj uspešnih ljudi.

Mreža Creative mornings je tako prerasla v globalno skupnost, katere del je tudi slovenska prestolnica. Enkrat na mesec v njej ob zajtrku poteka brezplačno predavanje gosta, ki ima zanimivo življenjsko zgodbo.

***

Medijska hiša Delo je medijski sponzor projekta Creative Mornings Ljubljana.