Bralci izbirate: slovenski avto leta 2015

Izbirate med 13 novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu.

Objavljeno
14. november 2014 12.22
Gregor Pucelj, Na kolesih
Gregor Pucelj, Na kolesih

Objavljamo prvo glasovnico za slovenski avto leta 2015. Tudi letos bomo – Motorevija, glasilo AMZS, Delo, Nedeljske novice, Dnevnik, Večer, Avto magazin, Val 202 Radia Slovenija in spletni portal Planet Siol.net – izvedli tradicionalni izbor Slovenski avto leta; tokratni je že 23.

Tudi tokrat v izboru sodelujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so prišli na trg v letošnjem letu in jih bo do 15. decembra registriranih najmanj 50. Najprej imate glavno besedo bralci oziroma poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem potem sodelujejo še avtomobilski novinarji iz uvodoma omenjenih medijev.

Kako glasujete?

Glasujete lahko zgolj za trinajst avtomobilov. Po pravilih izbora se bodo v finale uvrstili tisti, ki dobijo največ glasov bralcev in poslušalcev. Avtomobil, ki bo v glasovanju bralcev in poslušalcev zbral največ točk, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi in tako vse do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov ocenili še novinarji sodelujočih medijev, in model, ki bo v finalu januarja 2015 zbral največ točk, bo osvojil naslov slovenski avto leta 2015.

Glasovnico bomo v Delovi prilogi Na kolesih objavili še prihodnje štiri sobote, zadnjo 13. decembra letos. Glasovnice pošljite, prilepljene na dopisnici, na naslov: Delo, Na kolesih, Dunajska 5, 1509 Ljubljana.

Upoštevali bomo glasovnice, ki jih bomo dobili do letošnjega 19. decembra; fotokopiranih glasovnic ne bomo upoštevali.

Glasujete lahko tudi z elektronsko glasovnico, ki je objavljana na vrhu tega članka, in sicer enkrat na teden.

Za sodelovanje v nagradnem žrebanju, ni pomembno, za kateri avto glasujete, morate pa pravilno odgovoriti na vprašanje na glasovnici.