Glasujte za slovenski avto leta 2018

Bralci izbirate med številnimi novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu.

G. B.
sob, 11.11.2017, 06:00

Tudi letos bomo slovenski mediji izvedli tradicionalni izbor za slovenski avto leta. Skupaj sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Avto magazin, Val 202 in Avtomobilnost ter spletni portal Planet Siol.net. Po lanskem četrtstoletnem jubileju bo tokratna prireditev že 26. po vrsti.

Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih najmanj 25. Najprej imate glavno besedo bralci oziroma poslušalci, saj boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz uvodoma omenjenih medijev. Glasujete lahko za avtomobile, ki so našteti v okvirju, skupno jih je kar 36.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja 2018 ocenili še novinarji sodelujočih medijev in zmagovalec, ki bo v finalu osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2018. Ob končnem izboru bomo izžrebali tudi nagrajence med glasovalci. Glasovanje bralcev, gledalcev in poslušalcev traja do vključno 18. decembra 2017. Glasujete lahko prek spodnje e-glasovnice ali z glasovnico iz tiskane izdaje Dela.

 

Prijavi sovražni govor