Preizkusili smo: Hyundai kona 1.6 T-GDI impression AWD

Sveži SUV z dobrimi vozniškimi občutki, veliko opreme, a preveliko porabo goriva.

tor, 02.01.2018, 12:00

Res je, testni hyundai kona je bil odet v dobro vidno barvo limete, a tudi v kakšni bolj običajni preobleki je posebnež, ki ga na cesti ne boste kar tako zamenjali. Številne oblikovne podrobnosti poskrbijo, da je videti večji, bolj mogočen, kot je v resnici. Vedeti moramo, da gre še vedno za kompaktnega športnega terenca z dolžino 4,16 metra.

Letošnja bera novosti na tem delu avtomobilskega trga je bila izjem­na, zato pri izbiri zagotovo odločajo malenkosti. Konina oblika je vsekakor velik plus, enako velja za oblazinjenje v kombinaciji blaga in usnja z dodatki v barvi zunanjosti. Malo manj navdušenja vzbudi doplačano majhno strešno okno, spet več pa zasnova voznikovega delovnega prostora, ki je načeloma nadgradnja že znanega iz sodobnih hyundaiev. Testna kona se je ponašala z vrhunsko varnostno, udobnostno in infozabavno opremo, manjkal je tako rekoč le radarski tempomat. Zato pa velja omeniti dobro delujoč sistem sledenja smernim črtam, ki za dobrih 10 sekund dejansko omogoča vožnjo brez rok, saj avtomobil zvezno sledi poteku ceste.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor