Preizkusili smo: Volvo XC60 D5 inscription AWD A

Vsestransko premijski srednje velik terenec, ki ne prepriča zgolj z varnostnimi sistemi.

ned, 26.11.2017, 17:00

Ni dvoma, da Volvo tudi z novim XC60 uspešno nadaljuje svojo zdaj že dobro znano filozofijo premijske kakovosti, popolnega varnostnega paketa, dobrih voznih lastnosti in skandinavskega dizajna. Tako je z značilno masko in zajetnimi LED-žarometi več kot prepričljiv sprednji del vozila, bočne linije, ki jih zaznamujeta položno vetrobransko steklo in presenetljivo nizka linija potniške kabine – kar je glavna razlika glede na bolj »kočijastega« večjega brata XC90 –, pa se iztečejo v skoraj že kupejevski zadek. Na tem so nezgrešljive vertikalno zalomljene zadnje luči in tako ni dvoma, da pred vami stoji čistokrvni volvo.

Razmeroma velike zunanje mere (XC60 je dolg 4688 mm, širok 2117 mm in visok 1658 mm) omogočajo tudi prostorno potniško kabino. Tako voznik in sovoznik uživata na udobnih in električno nastavljivih sedežih, ki dajeta odličen oprijem in imata prav tako električno nastavljiv podaljšek sedalnega dela, zato se nad oporo za stegna ne morejo pritoževati niti visokorasli. Voznik takoj najde optimalen položaj za volanskim obročem in se zlahka znajde med gumbi na armaturni plošči ali »komunicira« prek osred­njega devetpalčnega zaslona na dotik. Podobno udobje vlada na zadnjih sedežih, ki sta dejansko le dva, saj tretji potnik nima svoje »vdolbine«. Kljub prostornosti sem imel sprva nekaj težav pri sedanju za volan, saj je zaradi omenjenega položnega vetrobranskega stekla tudi stebriček A položen, kar je pri vstopanju, vsaj dokler se ne privadite, lahko malo moteče za starejše voznike. Za volanskim obročem pa ne morete zgrešiti, da sedite v premijskem vozilu.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor