Opazili smo: Marjan Šarec pod drobnogledom Žana Mahniča

Je predsedniški kandidat slovenske narodnosti, resno sprašuje poslanec SDS.
Objavljeno
06. oktober 2017 13.05
Delo.si
Delo.si
Bitka za predsedniški stolček se je začela. Praviloma pretendenti zanj rokave zavihajo na soočenjih, ko se v predsedniškem ringu znajdejo skupaj. A sta vsaj televizijski soočenji minili razmeroma medlo, mnogi še neodločeni volivci pa tako niso dobili prave možnosti, da bi se dokončno odločili, komu bodo oddali svoj glas.

Rokavi pa se vihajo zunaj uradnih bojnih prizorišč. Kaže pa se kot negativna kampanja. Ko se kdo počuti ogroženega, z vso ihto uporabi sredstva, ki niso niti primerna niti potrebna.

Na enem izmed portalov se je tako pojavila informacija, da je eden izmed predsedniških kandidatov posvojen. V mislih so imeli Marjana Šarca, ki priznava, da je otroštvo preživel v rejniški družini. To informacijo je takoj izkoristil poslanec SDS Žan Mahnič, ki je v tvitu zapisal:


Žan Mahnič je poslanec, še več, je predsednik Odbora za obrambo, previdnost in dostojnost ter dobro merjene besede mu torej ne bi smeli biti tuje, ampak jih je zanemaril in nadaljeval še bolj vneto in se ni pustil prepričati, da ima kandidat slovenske korenine.

Kaj naj rečemo, dobro merjene besede. Sicer pa, saj ni treba seči daleč v preteklost, da bi se spomnili, kako dvomi o avtentičnosti rojstnega lista zlahka preusmerijo pozornost s kakšne za volivce bolj relevantne teme.

***

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.