Protestira, ker je bil plačan za nič dela

Marios Drushiotis je v pismu predsedniku države potožil, da mu nadrejeni niso naložili nobenih delovnih nalog.
Objavljeno
06. marec 2016 10.39
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Nikozija - Javni uslužbenec na Cipru je izvedel nenavaden protest: v pismu predsedniku države se je pritožil, da je bil v zadnjem letu zelo lepo plačan za praktično nič dela. Odkar je bil februarja lani imenovan za vstopno kontaktno točko na ministrstvu za energijo, trgovino in turizem, namreč ni opravil še nobene naloge.

Marios Drushiotis je v pismu potožil, da čez njegovo mizo ni pripotoval še noben dokument in da mu nadrejeni niso naložili nobenih delovnih nalog, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

»Zdi se mi nesprejemljivo, da je uslužbenec v plačnem razredu A13+2 prisiljen v nedejavnost,« je zapisal v pismu ciprskemu predsedniku Nikosu Anastasiadesu. Pismo je na spletni strani objavil vodilni ciprski časnik Filelefteros.

»Po moje bi država prihranila, če bi mi naložila, da ostanem doma in bi mi zgolj pošiljali plačo. Prihranili bi tudi pri ogrevanju in razsvetljavi moje pisarne,« je zapisal.

Javni uslužbenci v njegovem plačnem razredu prejmejo okoli 5000 evrov plače mesečno, medtem ko je povprečna bruto plača na otoku nekaj čez 1500 evrov.

Na ministrstvu za trgovino so Drushiotisa sicer obtožili »neupravičenega blatenja javnih uslužbencev«. Njegov položaj naj bi bil ključen za privabljanje tujih neposrednih investicij in zmanjšanje birokracije. Argument, da je bilo njegovo imenovanje na to mesto potrata denarja, po mnenju ministrstva »enostavno ne zdrži«.