Svet so ljudje: Kdo bo skrbel za sina

Madonna in njen nekdanji soprog Guy Ritchie sta se sprla zaradi skrbništva nad njunin 15-letnim sinom
Objavljeno
04. marec 2016 16.35
L. P.
L. P.

Dvoboj med Madonno, 57-letno ameriško pop pevko, igralko in spretno poslovno žensko, in njenim deset let mlajšim bivšim možem Guyem Ritchiejem je na newyorškem sodišču v četrtek dosegel vrelišče. Povod za sodni prepir je Madonnina tožba za skrbništvo nad njunim 15-letnim sinom Roccom.

Ta se je med lanskimi božičnimi prazniki preselil k očetu v London, domov k materi v New York pa se ni hotel vrniti. Staršem je povedal, da je izbral London za svoje prihodnje bivanje, zato bi rad ostal pri očetu, ki je v Veliki Britaniji priznan filmski ustvarjalec.

Sodno prerekanje nekdanjih zakoncev o tem, pri kom bo sin stalno bival, s kom pa bo samo med počitnicami, traja že dobra dva meseca. Četrtkove obravnave se Roccova starša nista neposredno udeležila, spremljala pa sta jo po telefonu – ona z Nove Zelandije, kjer ima turnejo, on pa iz Londona.

Napeto ozračje v sodni obravnavi so do vrhunca zaostrili njuni odvetniki. Madonnini so Guya Ritchieja, s katerim sta se po osmih letih zakona razšla leta 2008, obtožili, da ne izpolnjuje določb ločitvenega dogovora. Zahtevali so, da sodnica izda nalog za njegovo aretacijo tudi zato, ker bi moral po božičnih praznikih vrniti sina materi.

Čeprav je Ritchiejev odvetnik prepričljivo ovrgel obtožbe, se je besedno obstreljevanje na sodišču nadaljevalo. Prekinila ga je šele sodnica z zahtevo, da zakonca vse stare račune poravnata med sabo, saj da ne sodijo v razpravo o skrbništvu. Kot pričakuje portal MailOnline, naj bi sodnica kmalu izdala sklepno sodbo, v kateri bo verjetno upoštevala predvsem željo mladoletnega Rocca.