Svet so ljudje: Nova ikona modne industrije

Bikinke pristojijo tudi močnejšim postavam.
Objavljeno
22. januar 2016 16.31
L. P.
L. P.
Mlada ameriška blogerka Gabi Gregg je v zadnjem letu postala vzornica za številna malce obilnejša dekleta, ki podobno kot ona zaradi debelosti niso dobila zaposlitve.

Ko je po končanem študiju leta 2008 iskala zaposlitev v novinarstvu in modni industriji, so jo vsi morebitni delodajalci zavrnili. Ponudili ji niso niti pripravništva, zato se je odločila za pisanje bloga, namenjenega predvsem ženskam z znatno več kilogrami od deklet, kakršna se pojavljajo na modnih revijah.

Udeleževala se je tudi številnih televizijskih oddaj, v katerih nastopajo gledalci. V oddaji Twitter Jockey televizijske mreže MTV je leta 2010 celo zmagala in »pokasirala« sto tisočakov.

Vztrajno pisanje bloga se ji je obrestovalo. Lani ji je namreč uspelo zbuditi pozornost z objavami fotografij, na katerih samozavestno pozira v bikinkah. Sama se je sicer pošalila, da nosi »debelinke«, in ne bikinke.

Njen sproščen pristop k oblačenju in množica žensk, ki so ji sledile na blogu, so spretno izkoristili izdelovalci modnih oblačil. Že januarja lani je izdelovalec kopalne linije Swimsuits For All ponudil trgu kolekcijo kopalk, ki jih je promovirala Gabi. Celotna kolekcija je bila hitro prodana, zato so inovativni pristop ponovili. Ta mesec so ponudili kolekcijo seksi kopalk za močnejše postave, imenovano Gabi Fresh. Ponudba je hitro postala velik hit, Gabi pa je zdaj prava ikona med obilnejšimi ženskami, ki jih v ZDA ni malo.