Rihanna izdala album Anti

Popularna pevka je po več zapletih ta teden le izdala nov album Anti.
Objavljeno
29. januar 2016 17.31
attends the 2nd Annual Diamond Ball hosted by Rihanna and The Clara Lionel Foundation at The Barker Hanger on December 10, 2015 in Santa Monica, California.
L. P.
L. P.
Pop pevka Rihanna, ki bo februarja dopolnila 28 let, je ta teden izdala nov album Anti. Iziti bi moral že lani, a so ga zaradi kaotičnega pristopa večkrat preložili.

Pevka s polnim imenom Robyn Rihanna Fenty se je rodila na karibskem otočku Barbados, glasbeno kariero pa je začela leta 2003, ko je spoznala producenta Evana Rogerja. V prvih letih je vsako leto izdala vsaj en studijski album, od zadnjega večjega z naslovom Unapologetic, ki je izšel leta 2012, pa si je vzela odmor. Kljub temu je ves čas povsod, kjer se je pojavila, zbujala pozornost.

Njene fotografije se po navadi kakor virus širijo po družbenih omrežjih. Lani je posneti album Anti oznanila tako, da je objavila fotografijo, na kateri nosi dragocene slušalke, s katerimi posluša nove pesmi. Novico je podčrtala z zapisom, da sta slušalke oblikovala slavna modna kreatorja Dolce in Gabbana in da stanejo kar 9000 dolarjev.

Po mnenju kritikov je Rihanna ena najspretnejših mladih pevk, ki podobno kot Lady Gaga, Katy Perry in Taylor Swift odlično obvlada prijeme za lastno promocijo na digitalnem omrežju. Kjerkoli se Rihanna pojavi, to postane velik dogodek.

Prostor v digitalnem svetu, kjer ima največ oboževalcev, si je vzela že ob vstopu v glasbeni svet, ko je na Youtubu takoj po zagonu te platforme objavila svojo pesem. Zadnjih pet let ima tudi popoln nadzor nad objavami o sebi na twitterju in instagramu.

Lastno podobo gradi na prepoznavnem osebnem in glasbenem slogu, ki jo povzdiguje med najslavnejše ikone pop glasbe 21. stoletja. Navsezadnje se je kar 40 njenih pesmi v zadnjih letih uvrstilo na britansko lestvico največjih hitov. Za pesmi z njenega zadnjega albuma Anti pa kritiki menijo, da med njimi ni nobene tako izrazite, da bi se lahko povzpela na vrh lestvic.