Svet so ljudje: Šala za valentinovo

Igralec Liam Neeson nima ljubice, ker še vedno žaluje za ženo.
Objavljeno
12. februar 2016 15.35
L. P.
L. P.
»To je bila samo šala,« je včeraj izjavil 63-letni irski igralec Liam Neeson in tako končno utišal ugibanja, kdo je njegova nova ljubezen.

Govorice so se kakor požar razširile od njegove rodne Severne Irske do Hollywooda potem, ko je ta teden v pogovoru za irski Independent potrdil, da spet hodi na zmenke, toda imena izbranke ne sme razkriti, ker je »neverjetno slavna«.

Tako imenovani dobro obveščeni o skrivnostih v svetu slavnih so igralcu pripisali dolg seznam možnih ljubic, od 69-letne Susan Sarandon do 25-letne igralke Kristen Stewart, le njegove stare prijateljice Helen Mirren niso omenjali.

Liam Neeson, ki je zaslovel z vlogo v Spielbergovem filmu Schindlerjev seznam, je končno utišal govorice s pojasnilom, da je samo šaljivo odgovoril na novinarjevo vprašanje.

Ker se bliža valentinovo – praznik zaljubljencev, ga je novinar vprašal, ali »se dobiva s kom«, on pa je v humornem tonu in rahlo dvoumno pritrdil, da »je v romatičnem razmerju s slavno žensko«. Povedal je še, da njenega imena ne bo razkril, da pa je neverjetno, »koliko lahko dami pomeni sveže nabran šopek rož«. Šaljiva konotacija njegovega odgovora je iz časopisnega intervjuja izginila, zato se je začel resen medijski lov za identiteto njegove nove izvoljenke, s katero naj bi preživel romantično valentinovo nedeljo.

Ko je včeraj pojasnil,  je bralce časopisa malce zavedel s šalo na račun svoje ljubice, je pa hkrati ponovil tudi znana dejstva. Namreč, da še vedno ni prebolel nenadne izgube svoje soproge, igralke Natashe Richardson, ki si je usodno poškodovala glavo med smučanjem v Kanadi. Marca bo minilo sedem let od njene smrti, on pa se v vseh teh letih ni resno zapletel z nobeno drugo žensko, razen za krajši čas s svojo predstavnico za stike z javnostjo.