Svet so ljudje: Zaroka leta

Zaročila sta se medijski mogotec Rupert Murdoch in modna ikona Jerry Hall.
Objavljeno
13. januar 2016 17.00
A. Z.
A. Z.
»G. Rupert Murdoch in gdč. Jerry Hall z navdušenjem oznanjata, da sta se zaročila.« Napoved zaroke, ki se je je brž oprijela oznaka zaroka leta, sta objavila v londonskem Timesu, in to med osmrtnicami, objavami rojstev in porok. To bo že četrti zakon Ruperta Murdocha (84 let) in drugi zakon Jerry Hall (59 let) – oziroma prvi, odvisno od tega, kako vzamemo trditve Micka Jaggerja iz ločitvenega postopka, da je bila njuna hindujska poroka na Baliju neveljavna.

Jerry Hall je leta 2010 izdala avtobiografijo Moje življenje v slikah, v kateri je razkrila umazane podrobnosti iz zakona z rockovskim zvezdnikom; zaradi nje se je Jagger, tako je zapisala, odpovedal drogam, ne pa tudi drugim ženskam. Ikona modne industrije in eden najbolj prepoznavnih obrazov z modnih pist in naslovnic prestižnih modnih revij, še vedno uživa v stvareh, ki zadnje čase veljajo za prepovedane: rada se sonči (pri enaindvajsetih letih so jo odkrili, ko se je sončila na plaži v Saint Tropezu), pije in kadi. Botoks in drugi kozmetični popravki na njenem telesu je niti najmanj ne zanimajo. »Le zakaj bi si želela imeti takšne obrvi, s katerimi bi bila vedno videti jezna!«

Medijski mogotec Rupert Murdoch, Avstralec z ameriškim potnim listom, je svoje prve časopise podedoval od očeta, mednarodni imperij pa je začel graditi v Veliki Britaniji in se nato razširil še v ZDA. Med drugim je tudi lastnik Timesa, kjer je bil objavljen oglas za zaroko. Na Forbsovi lestvici je na 35. mestu najbolj vplivnih ljudi, njegovo premoženje je ocenjeno na več kot deset milijard evrov. Številke na njegovem računu so sicer kopnele z vsako ženo, ki je postala bivša; samo ločitev z drugo ženo ga je menda stala milijardo in pol evrov.

Hallova in Murdoch sta se začela videvati pred štirimi meseci. Kdaj bodo zadoneli poročni zvonovi, bo po vsej verjetnosti objavljeno v časopisu.