Svet so ljudje: Življenje v senci legende

Kljub uspešni glasbeni karieri Frank Sinatra mlajši nikoli ni dosegel ravni prepoznavnosti, ki jo je užival njegov oče.
Objavljeno
17. marec 2016 15.14
Ju. K.
Ju. K.

V 73. letu starosti je za posledicami srčnega napada umrl Frank Sinatra mlajši, sin legendarnega ameriškega pevca, ki je po smrti svojega očeta leta 1998 z lastno pevsko kariero ohranjal spomin na njegov bogat glasbeni opus.

Frank mlajši bi moral v sredo nastopiti v mestu Daytona Beach na Floridi, enemu od koncertnih prizorišč njegove severnoameriške turneje, a so organizatorji dogodka sporočili, da je pevec v zadnjem trenutku zbolel. Njegovo smrt so kasneje potrdili predstavniki svojcev, njegova sestra, pevka in igralka Nancy Sinatra, je žalostno novico sporočila prek twitterja.

Kljub uspešni glasbeni karieri, Frank Sinatra mlajši nikoli ni dosegel ravni prepoznavnosti, ki jo je za časa svojega življenja užival njegov oče. Namesto ustvarjanja lastnih skladb je občinstva zabaval predvsem s priredbami očetovih. Naslov njegove trenutne turneje se je glasil "Sinatra poje Sinatro"; na koncertih je ob spremljavi orkestra pel pesmi, ki jih je Frank Sinatra v svoji več kot šestdesetletni karieri povišal na raven simbolov ameriške popularne kulture in jih naredil brezčasne.

Frank mlajši, katerega polno ime je bilo Franklin Wayne Sinatra, je bil eden od treh otrok, ki jih je Sinatra imel s svojo prvo ženo Nancy Barbato. Oče in sin sta bila dolgo časa odtujena. Resničen odnos jima je uspelo vzpostaviti šele kasneje v življenju, ko se je Frank mlajši pridružil očetovi ekipi sodelavcev kot producent in dirigent.

Njegovo javno in zasebno življenje so najbolj zaznamovali dogodki leta 1963. Frank mlajši je imel 19 let in je ravno začenjal svojo pevsko kariero, ko so ga ugrabili trije moški in ga kasneje tudi izpustili, potem ko jim je njegov oče plačal 240.000 dolarjev odškodnine oziroma blizu 1,5 milijona evrov v danajšnjem denarju.

Storilce je ujela policija, njihovi odvetniki pa so med odmevnim sojenjem zatrjevali, da je bila ugrabitev vnaprej dogovorjena reklamna poteza. Trditve, ki so se med sojenjem izkazale za lažne, so Franka mlajšega, kot je potrdil tudi v kasnejših intervjujih, vseeno močno pretresle.