Ljubljana teče

Danes je dan za tek, dan za Ljubljanski maraton: udeležba je rekordna, morda bo rekorden tudi čas zmagovalca.

ned, 29.10.2017, 06:00

Svojo uvrstitev preverite z Delom

Se nameravate vi, vaši bližnji ali vaši znanci udeležiti maratona, polmaratona ali »desetke«? Se bodo vaši otroci udeležili srednješolskega ali osnovnošolskega teka? Po koncu preizkušnje vas bo gotovo zanimalo, kako ste se oziroma so se odrezali. Rezultate vseh tekov bomo že v soboto oziroma nedeljo zvečer objavili na Delo.si, tisti, ki bi radi svoj podvig videli ovekovečen v fizični obliki, pa si priskrbite ponedeljkov izvod časnika Delo, v katerem bo posebna priloga z rezultati vseh udeležencev letošnjega ljubljanskega tekaškega praznika.

Več o ljubljanskem maratonu lahko preberete v našem spletnem DOSJEJU.

Včeraj so ljubljanske ulice preplavili mladi tekači, danes pa je čas za osrednji del Ljubljanskega maratona. Ob 8.30 se bodo na progo podali tekači na 10 kilometrov, dve uri zatem še (pol)maratonci. Vse skupaj je prijavljenih prek 28.400 tekačev, kar je rekordna udeležba, padel pa naj bi tudi rekord proge, saj so organizatorji pripeljali vrhunsko zasedbo afriških tekačev.

Pestro bo tudi dogajanje ob progi, kjer bodo za dobro vzdušje poskrbele številne godbe, na Trgu republike pa bo ob 12.30 nastopila glasbena skupina Big Foot Mama.

Če danes ne tečete, lahko dogajanje v živo spremljate na naši spletni strani.

***
Pokukajte v digitalni potek vseh tras Ljubljanskega maratona (10 km, 21 km in 42 km), kjer smo označili okrepčevalne postaje, zapore, prehode in prevoze cest, lokacije vmesnih merjenj časa in lokacije spodbujevalnih orkestrov.

Prijavi sovražni govor