Najmlajši so že odtekli svoje lumpi metre

Z otroškimi teki se je začel tekmovalni del ljubljanskega maratona.

A. S. H., STA
sob, 28.10.2017, 12:36; spremenjen: 16:28
Svojo uvrstitev preverite z Delom

Se nameravate vi, vaši bližnji ali vaši znanci udeležiti maratona, polmaratona ali »desetke«? Se bodo vaši otroci udeležili srednješolskega ali osnovnošolskega teka? Po koncu preizkušnje vas bo gotovo zanimalo, kako ste se oziroma so se odrezali. Rezultate vseh tekov bomo že v soboto oziroma nedeljo zvečer objavili na Delo.si, tisti, ki bi radi svoj podvig videli ovekovečen v fizični obliki, pa si priskrbite ponedeljkov izvod časnika Delo, v katerem bo posebna priloga z rezultati vseh udeležencev letošnjega ljubljanskega tekaškega praznika.

Več o ljubljanskem maratonu lahko preberete v našem spletnem DOSJEJU.

Ljubljana - Z lumpi teki najmlajših se je ob 11. uri začel Volkswagen 22. Ljubljanski maraton, katerega osrednji del bo sicer potekal v nedeljo, ko se bo tek na 10 km začel ob 8.30, teka na 21 in 42 kilometrov, ta bo štel tudi za državno prvenstvo, pa ob 10.30.

Danes so v slovenski prestolnici potekali še ulični teki za osnovne (2 km) in srednje šole (3,5 km), pripravili pa so tudi promocijski tek na 600 m in 1600 m. V vseh kategorijah sobotnih in nedeljskih tekov je prijavljenih prek 28.000 tekačev.

V četrtek, 26. oktobra, so na Gospodarskem razstavišču odprli tudi največji tekaški sejem v Sloveniji. Na sejmu Tečem, ki bo potekal do nedelje, se predstavlja okrog 45 razstavljavcev športne opreme, oblačil in obutve, tekaških prireditev in dogodkov, v spremljevalnem programu pa potekajo različna predavanja. Na sejmu lahko tekači za nedeljske teke prevzamejo tudi startne številke.

Vse osrednje nedeljske tekaške preizkušnje se bodo začele na Slovenski cesti med hotelom Cubo in Uršulinsko cerkvijo, cilj bo na Kongresnem trgu. Proga maratona bo potekala v središču mesta in njegovi okolici, četrtič pa bo preizkušnja na najdaljši razdalji potekala v enem samem krogu.

Pokukajte v digitalni potek vseh tras Ljubljanskega maratona (10 km, 21 km in 42 km), kjer smo označili okrepčevalne postaje, zapore, prehode in prevoze cest, lokacije vmesnih merjenj časa in lokacije spodbujevalnih orkestrov.

Prijavi sovražni govor