Polet O2: Kako pregnati tekaško dolgočasnost?

Zmagovalec zadnjega tekaškega spektakla Wings for Life in navdušen tekač Florian Neuschwander, razkriva svoje načine kako pregnati tekaško dolgočasnost.

pon, 15.02.2016, 09:00

Florian Neuschwander je tudi letos glavni favorit tekaškega dogodka pod okriljem Red Bulla z imenom Wings For Life. Gre za tekaški dogodek, ki se v 34 državah sveta začne istočasno in tako bo tudi letos, 8. maja. Zdaj nam lanskoletni zmagovalec razkriva, kako iz naše vadbe preženemo rutino in se v velikem loku izgonemo dolgočasja ob nabiranju kilometrov.

Če gre za 800-metrsko razdaljo, polmaraton ali pa ultramaratonsko izkušnjo, jo bo Florian zagrabil z obema rokama. "Tudi ko sem doma, se zelo redko odločam, da dvakrat tečem po isti poti. Zame je tek odkrivanje narave in življenja. Če se okoli tebe vedno dogaja nekaj nobega, potem ti nikoli ne more biti dolgčas, saj z očmi požiraš okolico in ostaneš motiviran. Raznolikost je ključ do uspeha." Florian poleg svoje taktike spreminjanja poti, uporablja družabna omrežja za dodatno motivacijo. Če se s svojimi prijatelji dogovori za vrček piva v nekaj kilometrov oddaljeni pivnici bo tja tekel. In z vrčkom piva v želodcu tudi nazaj.

Kako po besedah Floriana preženemo tekaško monotonost, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!

Povezane novice

Polet O2: Povedali so: vadba poganja tudi svetovne superzvezdnike
12. februar ob 12:00
Največje filmske, glasbene in športne zvezde sveta morajo ostati v odlični fizični pripravljenosti skozi celo življenje, brez izjeme. Kaj pravijo o telovadbi? ...
Prijavi sovražni govor