Polet O2: Kako pregnati tekaško dolgočasnost?

Zmagovalec zadnjega tekaškega spektakla Wings for Life in navdušen tekač Florian Neuschwander, razkriva svoje načine kako pregnati tekaško dolgočasnost.
Objavljeno
12. februar 2016 12.25
Luka Štucin
Luka Štucin
Florian Neuschwander je tudi letos glavni favorit tekaškega dogodka pod okriljem Red Bulla z imenom Wings For Life. Gre za tekaški dogodek, ki se v 34 državah sveta začne istočasno in tako bo tudi letos, 8. maja. Zdaj nam lanskoletni zmagovalec razkriva, kako iz naše vadbe preženemo rutino in se v velikem loku izgonemo dolgočasja ob nabiranju kilometrov.

Če gre za 800-metrsko razdaljo, polmaraton ali pa ultramaratonsko izkušnjo, jo bo Florian zagrabil z obema rokama. "Tudi ko sem doma, se zelo redko odločam, da dvakrat tečem po isti poti. Zame je tek odkrivanje narave in življenja. Če se okoli tebe vedno dogaja nekaj nobega, potem ti nikoli ne more biti dolgčas, saj z očmi požiraš okolico in ostaneš motiviran. Raznolikost je ključ do uspeha." Florian poleg svoje taktike spreminjanja poti, uporablja družabna omrežja za dodatno motivacijo. Če se s svojimi prijatelji dogovori za vrček piva v nekaj kilometrov oddaljeni pivnici bo tja tekel. In z vrčkom piva v želodcu tudi nazaj.

Kako po besedah Floriana preženemo tekaško monotonost, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!