Polet O2; Kolesarske novosti 2016

Še nikoli ni bil tako dober čas za nakup novega cestnega dirkalnega kolesa. Izbor je večji kot kdaj prej, kakovost je dobra.

Objavljeno
09. marec 2016 12.05
Mark Koghee
Mark Koghee
Izbor je večji kot kdaj prej, kakovost je dobra in med kolesi, ki si jih človek lahko privošči, je mogoče najti odlične dirkalnike. Senčna stan dobrega je, da se še nikoli ni bilo tako težko odločiti, kaj je za nas primerno.

Kupiti dirkalno cestno kolo ni več enostavno. Zdaj ne kupujemo več zgolj dirkalnega kolesa, najprej moramo namreč vedeti, kakšno kolo želimo: aerodinamično, udobno, zelo lahko ali kolo za vse namene. Izdelovalci koles namreč razvijajo dirkalna kolesa, ki so strogo namenska. Ridley letos prihaja z modelom X-Trail, ki ima diskaste zavore, nanj pa je mogoče nadeti celo štiri centimetre debele gume. Specialized predstavlja model Allez Sprint, aluminijasto aerodinamično kolo za sprinterje in ljubitelje velikih hitrosti; kolo sploh nima sprednjega menjalnika.

Na kaj paziti ob nakupu kolesa in kaj ponuja kolesarski trg leta 2016, si preberite in oglejte na tej povezavi strani Polet.si!