Polet O2: Vadba pozimi: Ocenjujemo gibanje in počepe

Ljudje smo začeli izpuščati nekatere vrste gibanja in s tem zanemarili nekatere dele svojega telesa, tako z vidika moči kot gibljivosti.

pet, 12.02.2016, 09:00

Ni vedno pomembno le to, kako hitro lahko tečemo, koliko časa lahko tečemo, koliko sklec, trebušnjakov, počepov naredimo in ali se lahko z dlanmi dotaknemo prstov iztegnjenih nog ... Vse našteto, pa še kaj zraven, nam sicer pove nekaj o naših aerobnih sposobnosti, moči, gibljivosti, ne pove pa nam tega, ali se pravilno gibamo. Nepravilna tehnika je lahko pozneje vzrok za številne težave in omejitve pri gibanju. Pa ne le pri športu, tudi pri vsakdanjih opravilih.

V lanskih številkah Poleta O2 smo začeli govoriti o funkcionalni vadbi. Zapisali smo, da funkcionalna vadba zajema osnovne oblike funkcionalnega gibanja človeka. Katere so te oblike?

Kako pravilno izvajati počepe za jekleno in oblikovano zadnjico ter razvite stegenske mišice in kaj nam povedo o naši gibljivosti? Odgovori na tej povezavi spletne strani Polet O2!

Povezane novice

Polet O2: Čudežna tabletka
11. februar ob 12:00
Gibanje rešuje toliko presnovnih in funkcionalnih težav in ima toliko že skoraj farmakoloških učinkov, da ga lahko imenujemo tudi - zdravilo.
Prijavi sovražni govor