Polet O2: Vzpenjanje po lestvici na vrh sveta

V svoji drugi profesionalni sezoni je tekmovalkam kolesarske ekipe BTC City Ljubljana uspelo narediti velikanski korak proti najvišjemu razredu.
Objavljeno
07. januar 2016 12.26
Mark Koghee
Mark Koghee

Naj kar takoj povem: povsem neobremenjen kot pisec teh vrstic ne morem biti. In niti ne skušam biti ... Pred enim letom me je direktor ekipe Gorazd Penko prosil, če bi mu lahko sem ter tja pomagal pri delu z ekipo, in od takrat sem pravzaprav del moštvenega spremljevalnega osebja. Tudi pred začetkom sezone sem že kar nekaj vedel o moštvu. To, kar se danes imenuje poklicna ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana, je bila včasih ženska ekipa Kluba Polet, in svoje življenje v Ljubljani delim z eno izmed nekdanjih Poletovih angelčkov.

Videl sem, kako težki so bili tisti prvi koraki v svet tekmovalnega kolesarstva. In zdaj, samo nekaj let pozneje, imamo poklicno žensko kolesarsko ekipo BTC City Ljubljana. Že to, postati profesionalna ekipa v tako kratkem času, je velika zmaga, biti tudi tekmovalno uspešen na najvišji ravni ženskega kolesarstva, pa je skoraj že čudež.

Zgodobo o prvi in edini profesionalni ženski kolesarski ekipi v Sloveniji, si preberite na tej povezavi Polet O2!