Delovi novinarji blesteli v Sestrieru

S po eno zlato in dvema srebrnima medaljama se bosta v Slovenijo vrnila Delova novinarja Blaž Močnik in Matjaž Albreht.

sob, 19.03.2016, 21:57; spremenjen: 22:12

V italijanskem zimskem letovišču Sestriere se končuje 63. mednarodno srečanje novinarjev športnikov, ki se ga letos udeležuje 190 novinarjev iz 32 držav. Poleg druženja in izmenjavanja novinarskih izkušenj ima srečanje tudi tekmovalni pridih.

14-članska ekipa slovenskih novinarjev smučarjev je na tekmovanjih osvojila sedem medalj. V teku na smučeh je med člani zmagal Blaž Močnik (Delo), med članicami je bila najhitrejša Marisa Bizjak (RTV Slovenija), v kategoriji super veteranov pa Matjaž Albreht (Delo). V veleslalomu sta bila Močnik in Albreht vsak v svoji kategoriji druga, oba pa sta osvojila tudi srebrno odličje v kombinaciji. Še petkrat so slovenski tekmovalci dosegli nehvaležno četrto mesto.

Italijansko združenje novinarjev smučarjev je pripravilo srečanje v Sestrieru deset let po XX. zimskih olimpijskih igrah v Torinu. V tem alpskem turističnem centru, tik pred mejo s Francijo, so izpeljali olimpijska tekmovanja v aplskih disciplinah in zgradili eno od treh olimpijskih vasi. Olimpijska vas je bila po igrah spremnjena v hotel, olimpijska proga Agnelli, poimenovana po italijanskem industrialcu, pa gosti tudi tekme najvišje ravni.

Prav turistični razcvet regije po olimpijskih igrah je bila ena od osrednjih tem okroglih miz na srečanju, udeleženci pa so se posvetili tudi trenutni begunski kriza, ki jo je na terenu izkusilo mnogo navzočih novinarjev.

Prijavi sovražni govor