Laško vabi na pivo in v rožice

Največji domači festival brez vstopnine, z znanimi glasbenimi gosti, a s prostovoljnimi prispevki

sre, 06.07.2016, 18:00

Laško – Največji slovenski festival, v Laško Pivo in cvetje (LPC) preimenovana glasbena, hortikulturna in etnografska prireditev, želi tudi s podporo Heinekena kot lastnika postati največji festival v širši regiji, pravi član uprave Pivovarne Laško Union in predsednik organizacijskega odbora Matej Oset. V Laško na LPC med 14. In 17. julijem prireditelji vabijo na razstave cvetja in s pivovarstvom povezane dediščine, delavnice, parade, ognjemet in ohcet po starih šegah ter na poceni kampiranje, varstvo in zabavo za otroke. Domače hortikulturno društvo bo s številnimi vrtnarijami poskrbelo za ocvetličenje mesta, turistični center za priložnostne spominke in oglede, druga društva pa za etnografske zanimivosti.

Slovenske železnice (SŽ) ponujajo poceni in za okajene brezplačne vozovnice na 216 vlakih, ki se bodo od četrtka do nedelje ustavili v Laškem. Vrček piva bo stal dva evra, prav tolikšno pa bo tudi prvič uvedeno prostovoljno plačilo za vstopnico – izkupiček od teh bo prireditelj namenil javnemu skladu za kulturne dejavnosti za podporo mladim slovenskim glasbenikom.

Prav glasba, zvrstno porazdeljena po več velikih odrih oziroma prizoriščih, je v zadnjih treh letih postala močan adut in prepoznavni znak LPC. Programski direktor festivala Urban Centa za konec prihodnjega tedna ob številnih domačih glasbenikih, od narodno-zabavnih skupin do pop zvezd in rock zasedb, napoveduje nastopajoče od drugod, na primer Vlatko Stefanovski Trio, legendarnega kitarista Joeja Satrianija in skupino Bon Jovijevega kitarista Phila Xa The Drills.

Prireditelji priporočajo prihod z vlakom, povratne vozovnice bodo SŽ prodajale s popustom. Na vlakih pričakujejo 25.000 potnikov, na festivalu pa ob lepem vremenu v štirih dneh približno 120.000 obiskovalcev.

Prijavi sovražni govor