Ljubljana ima svojo prvo pobarvanko

Avtorica Amela Špendl je pobarvanko za odrasle posvetila Ljubljani, ki jo sama vidi v barvi jajčne lupine z zlatimi poudarki.

pet, 21.04.2017, 12:00

Ljubljana je dobila svojo prvo pobarvanko. Avtorica Amela Špendl se ji je poklonila na 96 straneh, na njih pa o Ljubljani pripoveduje večplastno. Skozi arhitekturne znamenitosti je želela opomniti, denimo, na njeno srednjeveško in baročno obdobje pa tudi na vse historizme s preloma stoletja; skozi Franceta Prešerna in Julijo, Povodnega moža in Urško, tudi arhitekta Jožeta Plečnika je želela pripovedovati o ljubljanskem kulturnem življenju; skozi podobe hipsterskih lokalov, njihovih prepoznavnih oblačil ter množice supajočih po Ljubljanici pa o tem, da je Ljubljana tako kot druga evropska mesta tudi danes v koraku s časom. »Mesta pripadajo prebivalcem. Tudi Ljubljana niso samo hiše in mestne četrti, ampak tudi ljudje, ki ji poklanjamo identiteto. Vsakdo vidi svojo Ljubljano, zato sem na straneh pustila ustvarjalno belino, da bi vsakdo dorisal kaj svojega,« pripoveduje avtorica menda prve urbane pobarvanke na svetu. Pobarvanke, ki namesto domišljijskih vzorcev in bitij, tako značilnih za ta na novo odkrit žanr, upodablja hiše, mestne četrti, arhitekturne vzorce in elemente ... In če jim zares slediš, gotovo spoznaš njegove glavne poteze, še dodaja.

V nadaljevanju med drugim še preberite, kdaj bodo s pobarvanko v velikem formatu zavzeli Ljubljano pa tudi kje vse lahko srečate ustvarjalko.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor