Nismo jih opazili: džihadisti v Ljubljani

Ugledni avstrijski časnik Die Presse piše, da je Europol med države, kjer so vadišča teroristov, uvrstil tudi Slovenijo.

Delo.si
tor, 26.01.2016, 15:50
Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.

Borci skrajne sunitske skupine Islamska država, poroča STA, se ne urijo le v Siriji, temveč tudi v EU in na Balkanu. To novico je razkril avstrijski Die Presse. Evropski policijski urad Europol je menda v svojem poročilu med državami, kjer so vadišča teroristov, omenil tudi Slovenijo, a uradnih podatkov o tem ne razkriva.

Hiška v gozdičku

Časnik je ugotovil, da se menda urijo v osamljenem objektu v gozdu v okolici Ljubljane v navzočnosti salafistov iz Nemčije, Luksemburga, Slovenije in Avstrije. Za poligonom za džihadiste menda stoji salafistična zveza iz predmestja Ljubljane, ki je že več skrajnežev spravila na vojna območja v Iraku in Siriji, je ugotovil Die Presse.

Najdi me, če moreš

Ne vemo sicer, od kot Europolu ti podatki, a zdrav razum za zdaj pravi, da jih je pri teh ocenah nekoliko zaneslo. V gozdičkih okoli Ljubljane po naših informacijah krožijo le bradati gozdarji in lovci, prešuštniki, navdušeni tekači in tudi okajena mladina bi se našla.

Ne moremo pa izključiti možnosti, da sta Europol in Die Presse v kakšnem skritem gozdnem objektu oziroma poligonu naletela na zametke Nacionalne garde oziroma za zdaj še vojaške enote Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve.

Ob tem resnem poročilu pa ne moremo tudi mimo prav tako resnega vprašanja. Je za to, da nihče teroristov ni videl, odgovorno slabo delo evropskih obveščevalnih agencij, Europola in časnika Die Presse ali pa slabo delajo Sova, policija in Delo?