Opazili smo: Pripravljeni bolje od Mehičanov

Ko odpovedujemo v Sloveniji, je to pričakovano, pa še sankcij ni. Razen finančnih, seveda.

ned, 31.01.2016, 19:15
Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.

Mednarodna plavalna zveza (Fina) je na zasedanju v Budimpešti iz svojih vrst začasno izključila mehiško zvezo. Za ta korak so se odločili, ker so Mehičani nepričakovano odpovedali organizacijo svetovnega prvenstva leta 2017 v Guadalajari. Ta čas še ni znano, kako bo to vplivalo na nastop mehiških plavalcev na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Kdo je bolj resen?

Vse to kaže, da je Fina seveda veliko bolj resna organizacija kot Fisu, mednarodna univerzitetna športna zveza, ki leta 2012 oziroma 2013 svojih slovenskih kolegov ni začasno izključila, slovenski predstavniki pa so na »nadomestni« univerzijadi v Trentinu lahko nastopili.

Je pa velikanska razlika med Slovenijo in Mehiko.

Naša država univerzijade ni »nepričakovano odpovedala«. Odpoved je bila v našem primeru »zelo pričakovana«. Mehiko pa bomo najbrž premagali tudi v evrih. Za vse, ki ste pozabili na zneske: občina Maribor je plačala 335.000 evrov odškodnine, skupaj s pristojbino pa je Fisu dobil 3.185.000 evrov.

Prijavi sovražni govor