Svet so ljudje: Matt LeBlanc

Ameriški igralec Matt LeBlanc bo prevzel vodenje oddaje Top Gear.

S. R. P.
sob, 06.02.2016, 18:00


Ameriški igralec Matt LeBlanc, najbolj znan po vlogi v znameniti ameriški seriji Prijatelji, bo novi voditelj priljubljene britanske avtomobilistične oddaje Top Gear. V tej vlogi se bo pojavil maja letos, ko bo BBC to zelo gledano oddajo znova uvrstil v program v prenovljeni obliki.

V njej se bo Matt LeBlanc pojavil ob Chrisu Evansu, ki mu je bilo vodstvo te oddaje zaupano lani, potem, ko je BBC zaradi škandala odslovil dolgoletnega voditelja Jeremyja Clarksona. S tokratno izbiro LeBlanca so prvič segli zunaj Velike Britanije: v dosedanjem 39-letnem obstoju so oddajo vodili le britanski voditelji.

Matt LeBlanc, ki je za vlogo Joeya Tribbianija v seriji Prijatelji leta 2013 dobil zlati globus, je z novo zadolžitvijo nadvse zadovoljen. Čeprav ni iz vrst profesionalnih avtomobilistov ali vsaj avtomobilističnih novinarjev, so avtomobili njegov velik hobi. Na tviterju je zato sporočil, da se že zelo veseli novih avtomobilističnih dogodivščin. V oddaji Top Gear pa 48-letni igralec ne bo novinec: lani je kot gost oddaje preizkušal avtomobile v kategoriji zmerno dragih vozil.

Medtem ko je Chris Evans navdušen, da bo ob njem Top Gear vodil tudi znani ameriški igralec, pa nekateri nad to izbiro niso navdušeni. Najbolj glasen kritik je prav odslovljeni dolgoletni voditelj oddaje Jeremy Clarkson. In kaj očita Le Blancu?

Predvsem to, zaradi česar ga je BBC angažiral – njegovo prepoznavnost priljubljenega igralca. »Izbira pomeni tvegan odmik od ustaljene prakse angažiranja profesionalnih avtomobilistov oziroma avtomobilističnih novinarjev. Prepričan sem, da bodo gledalci še naprej bolj cenili mnenje in nasvet nekoga, ki se na avtomobile res spozna kot pa mnenje nekoga, ki svojo vlogo le igra,« je Clarkson zajedljivo pripomnil za Guardian.

 

 

Prijavi sovražni govor