Svet so ljudje: McCartney v Piratih s Karibov

Mrtveci ne pripovedujejo zgodb je peto nadaljevanja filma Pirati s Karibov, v katerem bo igral Paul McCartney

L. P.
sob, 26.03.2016, 18:00

Basist legendarne skupine Beatles Paul McCartney bo nastopil v petem nadaljevanju filmske uspešnice Pirati s Karibov z naslovom Mrtveci ne pripovedujejo zgodb (Dead Men Tell No Tales).

Vest o njegovem nastopu je presenetljiva, ker je snemanje filma že končano, nihče pa še ni povedal, kakšen lik bo igral McCartney. Njegov nastop morajo namreč še posneti in ga umestiti v zgodbo, poroča novičarski portal Deadline Hollywood.

Ker je Disneyjeva produkcijska hiša povabila McCartneyja k filmu menda šele nedavno, bosta morala režiserja petega nadaljevanja dodati še kakšen zaplet, ki bo prepričljivo »integriral« slavnega Beatla v celotno zgodbo. Za norveški dvojec Joachima Rønninga in Espena Sandberga, režiserjev z oskarjem nominirane drame Kon-Tiki, naloga menda ni prezahtevna.

Slavni 73-letni glasbenik z nastopom v filmski uspešnici Pirati s Karibov tako sledi zgledu Keitha Richardsa, kitarista Rolling Stones. Richards je v prejšnjem nadaljevanju, naslovljenem Ob koncu sveta (At World's End) in posnetem leta 2007, igral očeta osrednjega filmskega junaka kapitana Jacka Sparrowa. Tega bo tudi v novem filmu igral Johnny Depp, njegova igralska druščina pa so še Javier Bardem, Geoffrey Rush and Orlando Bloom.

Čeprav bodo peto nadaljevanje filma začeli predvajati predvidoma maja prihodnje leto, že lep čas ogrevajo javnost z majhnimi dražljaji. Eden takih je govorica, da se je zaradi večje vloge Bardema zmanjšala Deppova. Najnovejša vaba za oboževalce Piratov pa je ta o nastopu Paula McCartneyja, ki je po razpadu Beatlov leta 1970 ustanovil skupino Wings.

Prijavi sovražni govor