Svet so ljudje: Namesto vrečke pravi Messijev dres

Petletnik, čigar fotografijo je njegov starejši brat objavil na svetovnem spletu, je tako rekoč čez noč postal internetna senzacija.

Ju. K.
čet, 25.02.2016, 20:00

Afganistanski deček, ki so ga svetovni mediji pred kratkim razglasili za največjega oboževalca argentinskega nogometaša Lionela Messija, je svoj dosedanji dres, doma narejen iz plastične vrečke, na kateri sta bila na roko zapisana zvezdnikovo ime in številka 10, končno zamenjal za pravega, ki ga je po pošti prejel od nikogar drugega kot od petkratnega dobitnika priznanja za najboljšega nogometaša na svetu.

Messijevi predstavniki so po poročanju svetovnih medijev potrdili, da so petletniku, ki sliši na ime Murtaza Ahmadi, na njegov dom na vzhodu Afganistana s pomočjo Unicefa poslali podpisan modro-beli dres, ravno takšen, kot ga nosi virtuoz, ko nastopa za argentinsko nogometno reprezentanco.

Murtaza, čigar fotografijo je njegov starejši brat v začetku leta objavil na svetovnem spletu, je tako rekoč čez noč postal internetna senzacija. Njegova identiteta je bila dolgo neznana. Po poročanju BBC se je naprej domnevalo, da je fotografija nastala v Dohuku, mestu v iraškem Kurdistanu, toda namigi so se kasneje izkazali za lažne. Konec januarja je v uredništvo britanske javne televizije pisal Murtazov stric, v Avstraliji živeči brat njegovega očeta, prepričan, da je največji Messijev oboževalec nihče drug kot njegov petletni nečak. Novinarji so s pomočjo strica navezali stik z očetom nogometnega navdušenca in ta je potrdil dečkovo identiteto.

Unicefovo predstavništvo je danes objavilo fotografijo mladega Murtaze, oblečenega v svoj novi dres. Deček je bil nad darilom pričakovano vzhičen. »Rad imam Messija in moj dres pravi, da me ima tudi on rad,« je na kratko opisal svoje občutke.

Prijavi sovražni govor