Polet O2: Čudežna tabletka

Gibanje rešuje toliko presnovnih in funkcionalnih težav in ima toliko že skoraj farmakoloških učinkov, da ga lahko imenujemo tudi - zdravilo.

čet, 11.02.2016, 12:00

Poli tabletka? Če je kdo ob pogledu na naslov prispevka pomislil, da bo jedel poli salamo v obliki tabletke, se seveda moti. Zapis je namenjen čudežni tabletki za zdravljenje sindroma, ki ga učeno imenujemo »dismobilnost«. V današnji poplavi novih izrazov, s katerimi poskušamo opredeliti stanja, ki so posledica motenj presnove in so za zdravje nevarna, ti izrazi izražajo diagnoze, na podlagi katerih lahko postavimo ustrezno terapijo. In jo nato v postopku zdravstvene obravnave tudi preverimo in prilagodimo. Najbolj praktično bi dismobilnost lahko prevedli kot motnjo gibanja do te mere, da je moteno normalno funkcioniranje v življenju. Delno se temu stanju približamo s slovenskim izrazom slaba pokretnost. Lahko da obstaja tudi kakšen drugi izraz, a to ni pomembno. Pomembno je, kako ljudi, ki začnejo pešati, spet postavimo na dobre in samostojne noge. Se vam zdi trditev o tabletki, ki bo nekoga iz slabe pokretnosti spravila v ponovni tek v življenju, podobna mislim junakov iz znanstvene fantastike?

Kaj je poli tabletka in kako preventivno preprečimo dismobilnost in poskrbimo za zdravje, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!

Povezane novice

Polet O2: Načrt vadbe: Tek, kolo, tek - in to je vse
11. februar ob 09:00
Duatlon je športna disciplina, sestavljena iz teka in kolesarjenja. Poskušali vas bomo navdušiti zanj s klasičnim primerom vadbe! ...
Prijavi sovražni govor