Polet O2: Vaš sendvič je beden

Kako in zakaj zgraditi boljšega?

Objavljeno
30. marec 2016 13.54
Luka Štucin
Luka Štucin
Vsaj četrtina odraslih oseb v Sloveniji poje en sendvič na dan ali več sendvičev na teden. V ZDA je, kajpak, ta številka še višja, saj vsaj polovica odraslih Američanov poje vsaj en sendvič na dan. To pomeni, da v ZDA vsak dan pijejo 120 milijonov sendvičev. In to je problem, ne samo v ZDA, ampak tudi pri nas. Zdravstvene organizacije opozarjajo, da je v naših sendvičih preveč soli in maščobe in da je to pot do povišanega krvnega pritiska in kardiovaskularnih bolezni.

"Veliko sendvičev, hamburgerjev in sestavin sendvičev, kot so kvašeno testo, sir in visoko maščobno meso, so glavni prinašalci soli in maščobe v naši vsakdanjo malico," pravi Cecilia Wilkinson Enns, nutricionistka in avtorica nedavne študije objavljene v Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Kakšen naj bo vaš sendvič v bodoče in zakaj, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!