Poletova zdravnica: 6 pravil športne prehrane

To, da je prenizek vnos energijskih substratov za vadbo (in življenje) neposredno povezan s slabšo telesno zmogljivostjo, je razumljivo.

tor, 29.03.2016, 10:00

Glavni prehranski problem, s katerim se v praksi srečajo ambiciozni športniki, je preskrba z energijo (iz hrane). Športniki namreč potrebuje več energije in nekaterih posameznih hranil. Poznamo razmeroma preprosta priporočila za športno prehrano, ki veljajo tudi za ženske. A kljub temu da dostopnost do hrane danes vsaj v zahodnem svetu ni večja težava, raziskave opozarjajo, da se v praksi pojavljajo veliki odmiki od priporočil športne prehrane.

Športno aktivni ljudlje, pamet v roke in energijo na krožnik. Zdravje je vaše, vzemite si čas in najprej uredite osnovno prehrano. Za vse dodatne ure telesnih naporov pa si »privoščite« dodaten energijski vnos, primeren za vašo telesno aktivnost. Če se med športnimi priporočili ne znajdete, se posvetujte s kvalificiranim strokovnjakom za športno prehrano.

Katerih šest pravil športne prehrane moramo upoštevati, si preberite na tej povezavi spletne strani Polet O2!

Povezane novice

Polet O2: Tekaška pomlad
28. marec ob 09:00
Vse v zvezi s tekom je ta trenutek v vaših rokah. In deloma v naših, saj vas bomo s programi vadbe zopet vodili do optimalne pripravljenosti.
Prijavi sovražni govor