Predstavitvena informacija

Izognite se čakalnim vrstam v zdravstvu

Zavarovanje Zdravstvena polica, ki ga ponuja Vzajemna, omogoča veliko več kot zgolj hitro obravnavo brez čakalnih dob.
Fotografija: Zdravstvena polica Foto iStockPhoto
Odpri galerijo
Zdravstvena polica Foto iStockPhoto

Vzajemna za zavarovanca v celoti pripravi načrt zdravljenja in mu pomaga vse od začetka do zaključka zdravljenja. Organizirajo obisk pri zdravniku specialistu in poskrbijo za hitro organizacijo operativnega posega. Tako lahko zavarovanci hitro začnejo z zdravljenjem, pri čemer jim ni treba skrbeti za stroške.

Hitro na operacijo kolena

Pa najprej predstavimo primer 35-letne gospe, ki ima sklenjeno Zavarovalno polico z mesečno premijo 25,91 evra. Zaradi poškodbe kolena obišče svojega osebnega zdravnika. Ta jo napoti k specialistu ortopedu, ki jo na pregled naroči čez šest mesecev.

Vendar pa ima Vzajemnino zavarovanje. Zato pokliče v njihov asistenčni center, kjer ji pregled v njihovi mreži uredijo v petih dneh. Pregled za samoplačnike stane 80 evrov, za gospo stroške pokrije zavarovalnica. Ortoped jo napoti na specialistični pregled MRI, na katerega se čaka povprečno 110 dni. V mreži Vzajemne preiskavo opravi v tednu dni. Zanj bi kot samoplačnica odštela 250 evrov, vendar stroške krije zavarovalnica.

MRI pregled pokaže poškodbo, potrebna bo operacija kolena, na katero je čakalna doba okoli 320 dni. V Vzajemni za gospo pridobijo tri ponudbe za operacijo – na njeno željo dve iz tujine in eno od slovenskega ponudnika. Za operacijo bi kot samoplačnica odštela okoli 1500 evrov. Izbere ponudnika, pri katerem pride na vrsto v dveh tednih. Po opravljeni operaciji gre zvečer že domov. Zavarovalnica stroške poravna neposredno izvajalcu.

Zdravstvena polica FOTO: Vzajemna
Zdravstvena polica FOTO: Vzajemna

Ugodne premije

Naša 35-letna gospa plačuje 25,91 evra mesečno za kritje tako specialističnih zdravstvenih storitev kot tudi operativnih posegov. Premije so sicer odvisne od pristopne starosti zavarovanca in izbranih kritij ter se v času trajanja zavarovanja ne spreminjajo. Zavarovanci lahko pod ugodnimi pogoji priključijo še kritje za pridobitev drugega mnenja (2,39 evra na mesec), zavarujejo svoje otroke (4,23 evra na mesec za posameznega otroka) in priključijo Paket plus z dodatkom na premijo od 2,46 do 6,41 evra, odvisno od starosti. Paket plus krije tudi stroške potovanja v tujino zaradi operativnega posega, podaljšanega bivanja v tujini, zdravstvenega spremstva, stroške tolmača in podobno. Vzajemna nudi dodaten družinski popust, če zavarovanje skleneta oba zakonca oziroma izven zakonska partnerja. Popust nudijo tudi za letno plačilo premije.

Brez zavarovanja visoke cene

Cene samoplačniških specialističnih storitev v Sloveniji narekuje sama storitev in njen ponudnik, zato se lahko storitve za enak poseg razlikujejo. Operacija meniskusa pri enem izmed ponudnikov na primer stane kar 2.000 evrov.
 
Bistveni prednosti, ki jih nudi zavarovanje Zdravstvena polica, sta torej: poleg visokih cen storitev v samoplačniških ordinacijah se zavarovanci izognejo zelo dolgim čakalnim dobam v sistemu javnega zdravstva.