Predstavitvena informacija

Zakaj lahko Manca Košir spet bere brez očal?

Še do pred kratkim se je z laserjem lahko odpravila le dioptrija na daljavo. Razvoj tehnologije je omogočil, da lahko z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS® naredimo kratek poseg, po katerem niso več potrebna očala za daljavo in bližino. S takšnim posegom se torej znebimo tudi bralnih očal. 
 
Fotografija: FOTO: Morela Okulisti
Odpri galerijo
FOTO: Morela Okulisti

Starostna dioptrija prizadene vsakogar
Po 40. letu začne postopno upadati sposobnost očesa za gledanje na bližino. To privede do tega, da vsi prej ali slej potrebujemo očala za branje. Težava je toliko večja pri tistih, ki so že pred tem potrebovali tudi očala za daljavo. Takšni posamezniki naenkrat potrebujejo dvoja očala ali pa se morajo privaditi na uporabo progresivnih očalnih stekel. Nekaterim takšna stekla povzročajo veliko težav, ne moremo pa niti mimo njihove visoke cene.

Rešitev je laserska operacija z multifokalno lečo
Mnogim s takšno težavo lahko z majhnim laserskim posegom pomagamo, da se na preprost način hkrati znebijo očal za bližino in daljavo. Še boljša novica je, da s to operacijo izboljšamo vid v primeru že zamotnjene naravne leče oziroma preprečimo težave s slabim vidom, ki lahko nastanejo zaradi razvoja sive mrene. 



»Po operaciji sive mrene in vstavitvi znotrajočesnih multifokalnih leč so moje oči jasne, brez sivine, moj vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč. Zdaj ne hodim več po stanovanju, iščoč očala, v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogimi, mnogimi leti,« pove dr. Manca Košir.
 
 
dr. Manca Košir FOTO: Internet
dr. Manca Košir FOTO: Internet
 


Izkušeni kirurg in najsodobnejša laserska tehnologija za popoln vid
Za optimalen rezultat posega in najboljši vid sta potrebna izkušen kirurg in najsodobnejša tehnologija. V očesnem centru Morela okulisti si prizadevamo ohranjati vodilni vlogi na področju operacij dioptrije tudi z uvajanjem najsodobnejših tehnologij. Operativne posege izvaja več izkušenih zdravnikov specialistov, vodi jih priznana očesna kirurginja dr. Kristina Mikek.

mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog FOTO: Jernej Lasic
mag. Kristina Mikek, dr. med., spec. oftalmolog FOTO: Jernej Lasic


En poseg, dvojna korist
Popoln vid in neodvisnost od očal lahko zelo spremenita življenje. Ne smemo pa pozabiti niti stroškovnih koristi takšnega posega. Ob upoštevanju visokih cen očal s progresivnimi stekli lahko hitro izračunamo, da se strošek posega povrne že v nekaj letih. Dolgoročno tako ob dobrem vidu še privarčujemo.



V kliniki Morela okulisti so opravili že več kot 15.000 laserskih operacij in so prvi center za očesno refraktivno kirurgijo v širši regiji, ki je prejel akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commission International.