Revoltirana anketa: Ali bi morala Evropa nameniti več sredstev za raziskovanje vesolja?

Polovica sodelujočih v anketi meni, naj se Evropa namesto s prestižem ukvarja s težavami na Zemlji.

Be. B.
pet, 04.08.2017, 20:00

Kako lahko sodelujete v anketi?

1. Izberite odgovor na postavljeno vprašanje.

2. Če bi radi utemeljili svoj glas, v ustrezni polji vpišite svoje ime in priimek ter telefonsko številko, na kateri lahko preverimo vašo istovetnost.

3. Zapišite utemeljitev, pri čemer bodite pozorni na dolžinsko omejitev 500 znakov.

Ljubljana - Dobrih 50 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v tokratni Revoltirani anketi, se ne strinja, da bi morala Evropa več sredstev nameniti za raziskovanje vesolja. Menijo, da naj se Evropa namesto s prestižem raje ukvarja s težavami na Zemlji.

Na drugi strani se približno 37 odstotkov anketirancev strinja, da bi Evropa morala nameniti več sredstev za raziskovanje vesolja, saj bi to spodbudilo znanstveni in tehnološki razvoj. Najmanj - to je 13 odstotkov sodelujočih v anketi, pa se je opredelilo za možnost, da bi Evropa morala nameniti več sredstev zato, ker zdaj najstarejša celina zaostaja za drugimi akterji tekme za vesolje.

V novi Revoltirani anketi vas sprašujemo, kaj bi morali narediti za povečanje prometne varnosti? Bi se ta povečala z okrepljenim policijskim nadzorom? Bi po vašem morali drastično zaostriti kazni? Je rešitev izboljšanje prometne infrastrukture, ali se strinjate s tem, da je treba temeliteje izobraziti voznike?

Sodelujte v anketi in odgovor utemeljite.

Prijavi sovražni govor