Revoltirana anketa: Kaj bi morali narediti za povečanje prometne varnosti?

Več kot tretjina sodelujočih meni, da bi za povečanje prometne varnosti morali izboljšati prometno infrastrukturo.

Šp. B.
pet, 11.08.2017, 20:00

Kako lahko sodelujete v anketi?

1. Izberite odgovor na postavljeno vprašanje.

2. Če bi radi utemeljili svoj glas, v ustrezni polji vpišite svoje ime in priimek ter telefonsko številko, na kateri lahko preverimo vašo istovetnost.

3. Zapišite utemeljitev, pri čemer bodite pozorni na dolžinsko omejitev 500 znakov.

Ljubljana - Dobrih 37 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v tokratni Revoltirani anketi, se strinja, da bi za povečanje prometne varnosti morali izboljšati prometno infrastrukturo. 28 odstotkov podobno mislečih pravi, da bi prometno varnost v glavnem povečali z bolj temeljito izobrazbo voznikov.

Nekaj več kot 22 odstotkov anketirancev rešitev vidi v okrepitvi policajskega nadzora na cestah. Večina sodelujočih pa ne verjame, da bi za povečanje prometne varnosti morali drastično zaostriti kazni, saj je ta odgovor izbralo zgolj 12 odstotkov vseh anketirancev.

V novi Revoltirani anketi vas sprašujemo, kdo po vašem najbolj ogroža preskrbo Slovenije s kakovostno pitno vodo? Je odgovorna nedelujoča država, ki bi morala bdeti nad ravnanjem z vodnimi viri? Ali morda pijačarska industrija s tujimi korporacijami na čelu? So glavni krivec veliki industrijski in kmetijski onesnaževalci? Ali so odgovorna preprosto gospodinjstva z brezskrbnim ravnanjem, nezmerno porabo in onesnaževanjem?

Sodelujte v anketi in odgovor utemeljite.

Prijavi sovražni govor