Revoltirana anketa: Pospešitev gospodarske rasti prednostna naloga v 2016

Slaba polovica manj sodelujočih v anketi meni, da bi morali največ pozornosti posvetiti krepitvi socialne države.

Objavljeno
07. januar 2016 16.48
Ma. Ja.
Ma. Ja.

Ljubljana − Pospešitev gospodarske rasti je po mnenju kar 41 odstotkov sodelujočih v tokratni Revoltirani anketi prednostna naloga slovenske vlade v letu 2016.

Slaba polovica manj − približno 23 odstotkov − sodelujočih v anketi meni, da bi morala slovenska vlada največ pozornosti v novem letu posvetiti krepitvi socialne države. Deleža tistih, ki menijo, da bi morala vlada v letu 2016 največ pozornosti nameniti zdravstveni in pokojninski reformi ter zajezitvi vzpona vseh oblik nestrpnosti sta precej podobna − za prvo od teh dveh možnosti se zavzema približno 13 odstotkov, za drugo pa 12 odstotkov sodelujočih v anketi. Tudi delež tistih, ki menijo, da bi se morala vlada najbolj resno lotiti konsolidacije javnih financ se razlikuje le za malenkost − tako meni 11 odstotkov vseh, ki so oddali svoj glas.

V novi Revoltirani anketi vas sprašujemo, ali podpirate interpelacijo proti zunanjemu ministru Karlu Erjavcu. Je ne podpirate, ker menite, da minister dobro opravlja svoje delo, interpelacija je le politična igra? Jo podpirate, saj je Erjavec nanizal že toliko napak, da bi moral sam odstopiti? Ali pa ji morda nasprotujete, saj je zaradi razmerja moči v parlamentu to le tratenje časa? Sodelujte v anketi in svoj odgovor utemeljite.